Events Word lid

sluiten

Grand Café Esplanade, de huiskamer van Tilburg University

Tekst: Esther Nagtegaal

Fotografie: Suzanne Verhagen

terug naar alle artikelen

image

Grand Café Esplanade heeft een metamorfose ondergaan. Midden in coronatijd verlengde Bonheur Horeca Groep de exploitatie met Tilburg University en stelde zichzelf een aantal doelen. Die zijn in sneltreinvaart waargemaakt. Wat begon met een ruimer terras en nieuwe terrasstoelen mondde uit in een totale make-over met duurzaamheid en de verhalen achter de producten als leidraad. Locatiemanager Bram Veenstra noemt het trots: Esplanade 2.0, de living hub.

Internationaal met een vleugje Tilburg
Die term zegt alles. “We zijn de huiskamer van Tilburg University”, vertelt Bram. “Hier zitten professoren tussen studenten en dat geeft een leuke dynamiek. In feite waren we al die huiskamer, maar had het die uitstraling nog niet.” Het nieuwe Grand Café Esplanade is ingericht met duurzame materialen en heeft een menukaart waar alcoholvrije drankjes en vegetarische gerechten de boventoon voeren. “We combineren het internationale karakter van de campus met een vleugje Tilburg. Daarom vind je bij ons het Broodje Jantje naast de poké bowl.”

Verbinding met bedrijfsleven
Esplanade is zéker niet alleen voor studenten en medewerkers van Tilburg University. Ondernemers en omwonenden zijn meer dan welkom. Commercieel directeur Nicky Foesenek: “Eén van de speerpunten van de universiteit is ‘Living the campus’. Dat houdt onder andere in dat we het bedrijfsleven en de studenten graag met elkaar in contact brengen. Met netwerkborrels bijvoorbeeld. Zo kunnen bedrijven alvast contacten leggen met hun toekomstige medewerkers.”

Universiteitsbiertjes
Grand Café Esplanade heeft alles wat samen werken en studeren en elkaar ontmoeten prettig maakt: volop sfeer en gezelligheid, maar ook aparte zitjes met voldoende privacy en een ruimte voor privé-bijeenkomsten. En een drietal eigen universiteitsbiertjes: Decaan, Pedel en Rector Magnificus. 

Foto: Bram Veenstra (l) , Nicky Foesenek (r)

Tags

delen

Bonheur Horeca Groep

Bredaseweg 441
5036NA Tilburg
013-5499600

www.bonheurhorecagroep.nl Lees meer >

Ook interessant

Business as unusual in HUP in Mierlo
Wie de lobby van HUP in Mierlo binnenstapt komt ogen te kort. Je wordt meteen ondergedompeld in een energiek, kleurrijk en hip interieur. Plof in een van de zitjes of comfortabele hangstoelen en bestel een drankje aan de gezellige Sportsbar.
Cookaholics: persoonlijke aanpak leidt naar unieke beleving
“Wij kijken naar de wensen van onze opdrachtgevers en adviseren en verrassen hen vanuit onze expertise. Vanzelfsprekend houden we daarbij rekening met de gasten die het event bezoeken”, zegt Gijs van der Velden van Cookaholics, de cateringpartner van RKC Waalwijk.
En nu klappen voor de horeca
Het grote einde komt in zicht! Geloof het of niet, lach het weg of lig er wakker van, maar ik ben ervan overtuigd. Het is echt zover. Ik bedoel niet dat de wereld zal vergaan. Ook niet dat Willem 2 stopt met degradatievoetbal. Zelfs niet dat Gordon echt gaat stoppen met zingen. Ik bedoel het definitieve einde van die k*t corona.
Gendersteyn houdt gasten vitaal
Wie fit en vitaal is presteert beter. Dat geldt voor jou als ondernemer en natuurlijk ook voor al je medewerkers. Wist je dat een groene omgeving een bewezen positief effect heeft op vitaliteit?