Events Word lid

sluiten

En nu klappen voor de horeca

terug naar alle artikelen

image

Het grote einde komt in zicht! Geloof het of niet, lach het weg of lig er wakker van, maar ik ben ervan overtuigd. Het is echt zover. Ik bedoel niet dat de wereld zal vergaan. Ook niet dat Willem 2 stopt met degradatievoetbal. Zelfs niet dat Gordon echt gaat stoppen met zingen. Ik bedoel het definitieve einde van die k*t corona.

Eindelijk gaat de wereld weer open en gaan we in een paar maanden weer alles normaal maken. Weg met de 1,5 meter. Weg met die grote flessen handgel. Weg met die muffe mondkapjes en weg met al die mensen die er ook wel een beetje van genoten om je de les te lezen. “Meneer, mondkapje over de neus graag”.. “Even wachten meneer, er zijn al 3 mensen binnen” “Allebei een winkelwagentje pakken als jullie naar binnen willen”..

Natuurlijk was het soms nodig om ons op de bekendste regels van het land te wijzen, maar het was voor het winkelpersoneel die eigenlijk vroeger politieman wilde worden ook wel een prachtige tijd. Het bijdehandje uithangen omdat je weet dat je gelijk hebt en dat de klanten uiteindelijk moesten gehoorzamen. Of volle gas meepraten in de grootste discussies op de kleinste verjaardagsfeestjes over het “C” onderwerp. Variërend van “het komt allemaal goed” tot “de chinezen gaan ons overnemen en corona gaat nooit meer verdwijnen..”. Iedereen mocht zijn zegje doen. Geen idee wie er gelijk zou gaan krijgen dus het was een kwestie van een kant kiezen en de discussie opzoeken.

Misschien ook wel een beetje uit verveling of uit frustratie. Frustratie bij met de name de ondernemers in de getroffen sectoren. Want de impact die deze legendarische 1,5 jaar op deze ondernemers heeft gehad is ongekend. En helaas ook vaak onderbelicht en onbegrepen. Begrip was er met name voor de zorg en hun personeel. Ze hebben ook hard gewerkt, ongetwijfeld. Weet u nog de actie van 17 maart vorig jaar? Vanaf je balkon met zijn allen klappen als waardering voor de zorg. Ons respect voor deze grote groep mensen, en dan met name die op de IC’s werken, zal voor altijd aan het “C-tijdperk” blijven plakken.

Maar het lijkt me toch ook goed om nog eens stil te staan bij de uppercuts die de horeca heeft gekregen. En alle bedrijven die daaraan verbonden zijn, zoals drankenhandel, visboeren, bakkers, taxibedrijven, schoonmakers, tentenverhuur, cateraars en nog heel veel andere pechvogels.  We hebben ze niet veel horen klagen. Tenminste, niet in verhouding tot het leed dat ze hebben. En dat komt maar door 1 simpele reden: horeca-mensen zijn gezellige, hardwerkende mensen. Geen klagers. Geen “handje-ophouders”. Daarom stonden we te klappen voor de zorg. En vergeten we bijna dat de hardwerkende horecaondernemers gewoon ruim 15 maanden geen inkomen hebben gehad. Niks, nul. Ook nog eens een bedrijfstak waarbij vaak beide partners in de horeca werken. En allebei dus financieel met de bekende buik over de grond moesten gaan. Niet klagen, maar juist trots op onze overheid dat er goede regelingen waren voor hun personeel. Ondanks dat er voor hun zelf geen pegels waren. 15 maanden lang geen enkel inkomen, alleen maar alle spaarcenten opmaken, als die er überhaupt al waren. En daarom mogen we met z’n allen een heel heel hard applaus laten klinken voor alle ondernemers in de horeca. Op naar een hele mooie zomer, met volle terrassen, restaurants en cafés. Als blijk van waardering dat ze er nog zijn!

Foto: Jeroen van Eijndhoven

Tags

delen

Hertz Tilburg

Ringbaan Noord 183
5046AA Tilburg
013-5436666

hertz-tilburg.nl/ Lees meer >

Ook interessant

Business as unusual in HUP in Mierlo
Wie de lobby van HUP in Mierlo binnenstapt komt ogen te kort. Je wordt meteen ondergedompeld in een energiek, kleurrijk en hip interieur. Plof in een van de zitjes of comfortabele hangstoelen en bestel een drankje aan de gezellige Sportsbar.
Cookaholics: persoonlijke aanpak leidt naar unieke beleving
“Wij kijken naar de wensen van onze opdrachtgevers en adviseren en verrassen hen vanuit onze expertise. Vanzelfsprekend houden we daarbij rekening met de gasten die het event bezoeken”, zegt Gijs van der Velden van Cookaholics, de cateringpartner van RKC Waalwijk.
Gendersteyn houdt gasten vitaal
Wie fit en vitaal is presteert beter. Dat geldt voor jou als ondernemer en natuurlijk ook voor al je medewerkers. Wist je dat een groene omgeving een bewezen positief effect heeft op vitaliteit?
Grand Café Esplanade, de huiskamer van Tilburg University
Grand Café Esplanade heeft een metamorfose ondergaan. Midden in coronatijd verlengde Bonheur Horeca Groep de exploitatie met Tilburg University en stelde zichzelf een aantal doelen. Die zijn in sneltreinvaart waargemaakt.