Events Word lid

sluiten

Stichting ANDERS bouwt aan beweging van geven

Fotografie: John Wiersma

Tekst: Marlène van Kuyk

terug naar alle artikelen

image

Stichting ANDERS, een landelijke stichting die in 2020 ook in Eindhoven een afdeling opende, heeft als missie om bedrijven te verbinden met mensen in kwetsbare situaties in de regio. Jans van de Ven is een van de drie medewerkers van de stichting in Eindhoven, die verder een poule aan vrijwilligers heeft.

"We werken samen met allerlei organisaties, zoals WIJ Eindhoven, Neos daklozenopvang, Autismepunt en Blijf van mijn lijf huis. Net zo divers zijn de hulpvragen, van praktische zaken zoals het regelen van een nieuwe vloer of een likje verf, tot essentiële behoeften zoals fysiobehandelingen."

Geven met gesloten beurzen

Wat Stichting ANDERS uniek maakt, is haar benadering van 'gesloten beurzen'. "We verstrekken nooit rechtstreeks geld aan mensen, maar bieden concrete hulp in natura”, vertelt Jans. “Onze getrainde vrijwilligers gaan op huisbezoek om de specifieke behoeften van betrokkene te begrijpen en passende ondersteuning te geven. Per persoon of gezin bieden we altijd maar één 'interventie', zoals wij dat noemen. Dat kan kort zijn of een jaar, bijvoorbeeld bij een verhuizing.”
 
Wil je als ondernemer bijdragen aan dit initiatief? Neem dan contact op met de stichting via haar website of direct. Financiële betrokkenheid, donatie van producten en diensten, of het financieren van steunpakketten worden allemaal gewaardeerd. Jans benadrukt: "We hebben een ANBI-status, dus een gift is fiscaal voordelig. Bovendien biedt een partnerschap met ons een concrete invulling voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij je in je eigen regio helpt."

Pay it forward

Stichting ANDERS gelooft sterk in het principe van 'pay it forward', waarbij geholpen mensen iets terugdoen voor anderen. Hiermee ontstaat een positieve kettingreactie van hulp: “Dat is de beweging die wij willen creëren. Als ondernemer help je dus minstens altijd twee mensen.”

Tags

delen

Stichting ANDERS Eindhoven

Kanunnikensven 28
5646 JE Eindhoven

www.stichtinganders.nl/eindhoven/ Lees meer >

Ook interessant

Patrick Spierings neemt De Glascentrale over van zijn oom Arno
Patrick is geen onbekende voor klanten van de gerenommeerde Tilburgse glashandel. Hij werkte er op jonge leeftijd in de weekenden en schoolvakanties en komende maand is hij er zeventien jaar in dienst. Het wordt overigens geen ‘harde overgang’. Arno (52) staat nog vijf jaar aan de zijde van zijn neef Patrick (34).
Op zoek naar awesome websh*t?
Wat ooit als een hobbyproject begon, heeft zich ontwikkeld tot een serieuze speler in de wereld van webdevelopment. Eric Verheijen, één van de eigenaren van Lyfter vertelt: “We zijn gedreven in wat we doen: het fixen van online uitdagingen. We bouwen, onderhouden en optimaliseren websites, webshops en online gekkigheid.”
"Sterk Werkgeversmerk: De Sleutel tot Succes voor MKB-ondernemers"
In de dynamische wereld van het MKB is succes niet alleen afhankelijk van het aantrekken van klanten, maar ook van het vinden en behouden van getalenteerde medewerkers. Een bedrijf dat de nadruk legt op deze cruciale factor is nu bezig met het versterken van hun werkgeversmerk, en zo delen we graag onze inzichten om andere MKB-ondernemers te inspireren!
Coen van Rooij in de bres voor een zeldzaam ambacht
Leer is een van de mooiste materialen die er is, volgens Coen van Rooij. Al 35 jaar werkt hij ermee. Zo is hij uitgegroeid tot een ware meester in onderhoud en herstel van leer. Een ambacht dat met uitsterven bedreigd wordt.