Events Word lid

sluiten

Patrick Spierings neemt De Glascentrale over van zijn oom Arno

Fotografie: Suzanne Verhagen

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Patrick is geen onbekende voor klanten van de gerenommeerde Tilburgse glashandel. Hij werkte er op jonge leeftijd in de weekenden en schoolvakanties en komende maand is hij er zeventien jaar in dienst. Het wordt overigens geen ‘harde overgang’. Arno (52) staat nog vijf jaar aan de zijde van zijn neef Patrick (34).

Er waait niet meteen een nieuwe wind door het glasbedrijf aan de Centaurusweg. “De Glascentrale is een vertrouwd bedrijf in Tilburg en de verre regio en dat moeten we vooral continueren.” Patrick geeft aan dat hij niet negatief staat tegenover nieuwe ontwikkelingen. “Ze moeten wel een meerwaarde voor het bedrijf vormen”, is hij helder.

Uitdagingen voor nieuwe directeur bij De Glascentrale

Tijdens het gesprek in het ruime kantoor wordt al snel duidelijk dat de nieuwe directeur van wanten weet als het gaat over glas en daar aan gekoppelde bedrijfsvoering. “Er kampen meer branches mee, ook hier is het werven van personeel een probleem.” Patrick en ook Arno benoemen niet alleen dat. Ook duurzaamheid komt aan de orde. De subsidieregeling op glas gaat over tafel (‘isolatieglas draagt echt bij aan energiebesparing’) maar ook elektrisch bedrijfsvervoer wordt benoemd. Dat blijkt een bottleneck voor De Glascentrale. “De aanschaf, actieradius, de oplaadmogelijkheden elders (‘personeel neemt de bus mee naar huis’) en de laadsnelheid vragen om forse investeringen. Bovendien is het laadgewicht van de bestellers niet toereikend voor het glasresteel op de bak van de bedrijfswagen. En dan te weten dat we iets moeten omdat binnenstedelijk vervoer met brandstofmotoren op korte termijn aan banden wordt gelegd.”

Uitdagingen zijn er voldoende voor de nieuwe directeur bij De Glascentrale. “Juist dat maakt zaken doen interessant, al zou wat meer personeel welkom zijn”, ventileert Patrick een wens. Bij De Glascentrale werken nu 25 mensen. Het bedrijf werkt vanuit Tilburg in de regio die grenst aan Zaltbommel, Prinsenbeek, Oirschot en de Belgische grens.

Tags

delen

De Glascentrale Tilburg

Centaurusweg 146-D
5015 TA Tilburg
013-5442926

www.deglascentrale.nl Lees meer >

Ook interessant

Op zoek naar awesome websh*t?
Wat ooit als een hobbyproject begon, heeft zich ontwikkeld tot een serieuze speler in de wereld van webdevelopment. Eric Verheijen, één van de eigenaren van Lyfter vertelt: “We zijn gedreven in wat we doen: het fixen van online uitdagingen. We bouwen, onderhouden en optimaliseren websites, webshops en online gekkigheid.”
Stichting ANDERS bouwt aan beweging van geven
Stichting ANDERS, een landelijke stichting die in 2020 ook in Eindhoven een afdeling opende, heeft als missie om bedrijven te verbinden met mensen in kwetsbare situaties in de regio. Jans van de Ven is een van de drie medewerkers van de stichting in Eindhoven, die verder een poule aan vrijwilligers heeft.
"Sterk Werkgeversmerk: De Sleutel tot Succes voor MKB-ondernemers"
In de dynamische wereld van het MKB is succes niet alleen afhankelijk van het aantrekken van klanten, maar ook van het vinden en behouden van getalenteerde medewerkers. Een bedrijf dat de nadruk legt op deze cruciale factor is nu bezig met het versterken van hun werkgeversmerk, en zo delen we graag onze inzichten om andere MKB-ondernemers te inspireren!
Coen van Rooij in de bres voor een zeldzaam ambacht
Leer is een van de mooiste materialen die er is, volgens Coen van Rooij. Al 35 jaar werkt hij ermee. Zo is hij uitgegroeid tot een ware meester in onderhoud en herstel van leer. Een ambacht dat met uitsterven bedreigd wordt.