Events Word lid

sluiten

Navigating Stress; jouw partner in vitaliteit

terug naar alle artikelen

image

1. Hoe creëren we weerbaardere teams?

Stress heeft grote invloed op welzijn en werkplezier. Maar kennis over stress is beperkt en erover praten blijkt lastig. Stress kan nuttig en zelfs positief zijn, zolang het wordt afgewisseld met momenten van ontspanning.  Alleen maar druk zijn is voor niemand uit te houden, en verlaagt de gezondheid, productiviteit en creativiteit. Juist door te bespreken hoe je in je vel zit, wat stress veroorzaakt en hoe hierop te reageren kan je actie ondernemen en ondersteuning krijgen. Zo leer je niet alleen beter om te gaan met persoonlijke stress maar ook met die van je collega's.

2. Wat moeten we ons bij Navigating Stress voorstellen?

We hebben een toolkit ontwikkeld die helpt om op een leuke, toegankelijk en doeltreffende manier aan de slag met mentale gezondheid.  Met de stresslandschapskaart start je het gesprek over stress. Hierop komen zowel de positieve als negatieve kanten van stress naar voren. Gemoedstoestanden en stressfactoren zijn vertaald in landschapselementen zoals ‘Dorp van Ontspanning’ en ‘De Berg van Perfectionisme’. Je doet inzichten op door het beantwoorden van vragenkaarten en het uittekenen van routes met mogelijke oplossingen. 

3. Hoe kunnen we de toolkit in onze organisatie gebruiken?

De tool kan je zelfstandig inzetten binnen jouw organisatie, bijvoorbeeld tijdens teambuilding, coaching of loopbaangesprekken. Wil je helemaal ontzorgd worden dan staan onze professionals klaar om jouw team mee te nemen op expeditie. Door samen het taboe te doorbreken en stress tastbaar te maken, helpen we mensen om stress te herkennen en (preventief) actie te ondernemen. Dit resulteert in verbeterde vitaliteit, meer werkgeluk en een hogere output.

Tags

delen

Navigating Stress

navigatingstress.nl Lees meer >

Ook interessant

Patrick Spierings neemt De Glascentrale over van zijn oom Arno
Patrick is geen onbekende voor klanten van de gerenommeerde Tilburgse glashandel. Hij werkte er op jonge leeftijd in de weekenden en schoolvakanties en komende maand is hij er zeventien jaar in dienst. Het wordt overigens geen ‘harde overgang’. Arno (52) staat nog vijf jaar aan de zijde van zijn neef Patrick (34).
Op zoek naar awesome websh*t?
Wat ooit als een hobbyproject begon, heeft zich ontwikkeld tot een serieuze speler in de wereld van webdevelopment. Eric Verheijen, één van de eigenaren van Lyfter vertelt: “We zijn gedreven in wat we doen: het fixen van online uitdagingen. We bouwen, onderhouden en optimaliseren websites, webshops en online gekkigheid.”
Stichting ANDERS bouwt aan beweging van geven
Stichting ANDERS, een landelijke stichting die in 2020 ook in Eindhoven een afdeling opende, heeft als missie om bedrijven te verbinden met mensen in kwetsbare situaties in de regio. Jans van de Ven is een van de drie medewerkers van de stichting in Eindhoven, die verder een poule aan vrijwilligers heeft.
"Sterk Werkgeversmerk: De Sleutel tot Succes voor MKB-ondernemers"
In de dynamische wereld van het MKB is succes niet alleen afhankelijk van het aantrekken van klanten, maar ook van het vinden en behouden van getalenteerde medewerkers. Een bedrijf dat de nadruk legt op deze cruciale factor is nu bezig met het versterken van hun werkgeversmerk, en zo delen we graag onze inzichten om andere MKB-ondernemers te inspireren!