Events Word lid

sluiten

Ondernemersadvies helpt bedrijven met persoonlijke touch

Fotografie: Suzanne Verhagen

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Ondernemen is samenwerken! Als iemand daarvan doordrongen is, is het Wilfred van Empel van Hertz Autoverhuur in Tilburg. Hij is een ondernemer pur sang en liet zich begeleiden door Ondernemersadvies van de gemeente Tilburg. Hij kijkt terug op ‘een waardevol traject’.

Tijdens een Netwerkdiner van Netwerk Brabant, nog voor de corona-pandemie, werd de basis gelegd voor het begeleidingstraject. Snel werd duidelijk dat de dienstverlening van Ondernemersadvies perfect aansloot op het verbetertraject dat Wilfred, lid van Netwerk Brabant, voor ogen had: “Onze filosofie is dat we bij ieder klantcontact proberen te kijken door de ogen van die klant. Mijn ervaring met Ondernemersadvies is dat ze ook een persoonlijke aanpak hanteren.”

Continuïteit onderneming
Wilfred kreeg voor een aantal maanden een coach toegewezen. Hij ervaarde die als ‘heel prettig’. “Er was een klik. Mij werd een spiegel voorgehouden en dat kan ik menig ondernemer aanbevelen.” Centraal stond het treffen van maatregelen om de continuïteit van de onderneming te waarborgen. “Onze bedrijfsaanpak is vanuit alle kanten onder de loep genomen. Onze verhuurvloot groeide in korte tijd van 30 naar 150 auto’s. Dat geeft groeipijnen. Zelfs een worst-case scenario maakte deel uit van onze gesprekken. Er zijn belangrijke stappen gezet, in het voordeel van de focus en de rentabiliteit van de onderneming. Ik had in 2019 ook nog een vestiging in Waalwijk onder de vlag van de wereldwijd bekende autoverhuurder.”

“Stap uit de waan van de dag en laat een deskundige mee kijken"

‘Zinnig’
“Door laatstgenoemde vestiging te sluiten, sneed ik in de kosten.” Dit was van belang in een periode waarin corona heerste en ook de autoverhuurbranche werd getroffen. ‘Zinnig’ is een kwalificatie, die Wilfred hanteert als hij spreekt over de begeleiding van de coach. Hij geniet nog zichtbaar van het doorlopen traject en voorziet met ‘zijn Hertz’ in een goedlopende dienstverlening aan ondernemers en particulieren. “Ons autopark is heel divers en we lossen daarmee met ons team uiteenlopende mobiliteitsproblemen op. Het samenwerken met de gemeente en de coach kan ik iedere ondernemer aanraden. Je gaat samen boven je onderneming hangen en ziet dingen die je anders nooit zal zien.”

Vrijblijvend
Pieter van den Akker, adviseur bij afdeling Ondernemersadvies van de gemeente Tilburg wil graag een toelichting geven:. “Ondernemers uit Midden-Brabant, van zzp tot bv, kunnen vrijblijvend een adviesgesprek aangaan met een ondernemersadviseur van de gemeente Tilburg. Sparren of behoefte aan hulp of inspiratie? Kies dan voor een klankbord.” Hij weet dat ondernemers er vaak alleen voor staan. “Stap uit de waan van de dag en laat een deskundige mee kijken of je nog in de goede richting zit.” Zowel starters als bestaande ondernemingen kunnen bij Ondernemersadvies terecht. “Onze advisering en begeleiding zijn maatwerk. Soms leidt dit tot bedrijfsinnovaties en groei, soms tot het maken van een goede (door)start. Door ons grote netwerk brengen we ondernemers snel in contact met relevante partners en netwerken.”

MKB
Pieter vestigt ook de aandacht op het MKB-traject. “De gemeente heeft een pakket aan diensten ontwikkeld om ondernemers in het MKB toekomstbestendig en meer weerbaar te maken. Heeft een MKB’er vragen over zijn/haar onderneming? Verkeert het bedrijf in financiële problemen? Of wil je weten of je nog op de goede weg zit met je bedrijf? De ondernemersadviseurs van de gemeente Tilburg helpen bij alle vragen en problemen passend bij de bedrijfssituatie.”

Meer informatie?
Neem contact op met Pieter van den Akker over Ondernemersadvies via telefoonnummer 06-15881859.

Tags

delen

Gemeente Tilburg

Postbus 90188
5000 LA Tilburg
013-5429303

www.tilburg.nl Lees meer >

Ook interessant

‘t Verrassende ondernemersverhaal achter Mr. Brown Specs & Beans
Gertjan de Bruijn is een pionier die met én de Hogere Hotelschool in Maastricht én de opleiding tot opticien, een verrassend pad naar de optiekwereld bewandelde. Beide liefdes kwamen 8,5 jaar geleden bijeen in de originele optiekzaak Mr. Brown Specs & Beans, die het traditionele opticienimago doorbrak.
Schop eens wat klanten buiten!
Zorgeloos en ontspannen naar je werk is voor sommigen goed te doen. Als je kinderen je huis zo nu en dan omtoveren tot oorlogsgebied kan het zelfs een zegen zijn dat je naar je collega’s mag. En daar ook nog voor betaald wordt. Maar zorgeloos en relaxed naar je eigen bedrijf… dat is toch vaak een
stevige uitdaging.
Wekke | BBM Schoonmaakdiensten; Waar kwaliteit standaard is
In Nederland is Wekke | BBM Schoonmaakdiensten een gerenommeerde naam in de schoonmaaksector, erkend met het Keurmerk Schoon van Schoonmakend Nederland, inclusief specialisatie in Glas- en Gevelreiniging. Elke dag staan de betrokken en gedreven medewerkers klaar om klanten volledig te ontzorgen in alle schoonmaakdisciplines.
‘In alles wat we doen staat de praktijk centraal’
Op de campus van De Rooi Pannen staat een uniek onderwijshotel waar studenten de kans krijgen om praktijkervaring op te doen. Het hotel beschikt over 16 hotelkamers, 3 conferentiezalen en 2 restaurants, en straalt door zijn authenticiteit en historie een bijzondere sfeer uit.