Events Word lid

sluiten

Automobilist spint garen bij elektrificatie en verfijning Citroën-modellen

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Citroën speelt volop in op maatschappelijke ontwikkelingen. Het milieu en het veranderende gedrag van de automobilist weerspiegelen in het elektrificeren van de modellijn. De C5 Aircross SUV Hybrid, ë-Jumpy en ë-C4 en uiteraard hun eigenaren profiteren van de aanpak van Citroën.

Citroen C5 Aircross SUV Hybrid

De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid heeft alle officiële verbruikstests ondergaan en de resultaten zijn nog beter dan verwacht. Uit de WLTP-tests bleek dat de elektrische actieradius van de stekker-SUV 55 kilometer bedraagt. Het gemiddelde verbruik is 1.4 liter per 100 kilometer. De aandrijflijn van de bestaat uit een krachtige, 180 pk sterke PureTech benzinemotor en een 80 kW sterke elektrische motor die tussen de benzinemotor en de speciale ë-EAT8-transmissie is gepositioneerd. De elektromotor wordt gevoed door een 13,2 kWh sterke Li-Ion batterij. In hybridemodus levert de voorwiel aangedreven SUV een systeemvermogen van 225 pk en een maximumkoppel van 360 Nm dat al bij lage snelheden beschikbaar is. De C5 Aircross SUV combineert alle voordelen van 100% elektrisch rijden van dagelijkse korte ritten met de veelzijdigheid en de actieradius van een zuinige benzinemotor voor het afleggen van lange(re) afstanden. Leaserijders en fleetowners zullen de combinatie van de hogere actieradius met een laag verbruik als positief ervaren. Als luxe Business Edition staat de C5 Aircross SUV vanaf €41.740,- bij de Citroën-dealer.

Citroën ë-Jumpy

Na de C5 Aircross SUV en betaalbare Ami zet Citroën met de 100% elektrisch aangedreven ë-Jumpy het offensief ‘elektrificatie voor iedereen’ voort. Met de ë-Jumpy bewijst Citroën ondernemers met een bestelauto een comfortabele dienst. De niet geëlektrificeerde versie (Bestelauto van het Jaar 2020) deed dat al en met de ‘ë’-versie verlegt Citroën de gebruiksmogelijkheden met aandacht voor het milieu als drijfveer. Citroën spreekt over gemoedsrust als het gaat over de actieradius. Die bedraagt 230 kilometer (WLTP-cyclus) voor de versie met 50 kWh-batterij en 330 kilometer voor de versie met 75 kWh-batterij. Comfort vertaalt zich in het ontbreken van geluiden en trillingen en het vermogen is vanaf de eerste aanraking van het ‘gaspedaal’ beschikbaar. Het laadvermogen bedraagt 1275kg en het maximum trekgewicht is 1000kg. Het trekgewicht tot 1 ton voor alle versies is zelfs best-in-class. Het laadvolume varieert van 4,6 kubieke meter voor de XS zonder Moduwork tot een toonaangevende 6,6 kubieke meter voor de XL met Moduwork.

Citroën C4

Ook de populaire en aansprekende C4 krijgt van Citroën alle aandacht. Die wordt geleverd als 100 procent elektrische ë‑C4 maar ook met PureTech benzinemotor of BlueHDi dieselmotor. Het geheel nieuw ontwikkeld model staat, door het Advanced Comfort-programma, borg voor veel rijplezier. Citroën heeft prijzen gekoppeld aan de C4: vanaf €26. 890 ,- en de elektrische ë‑C4 is er vanaf €38.190,-.

Tags

delen

Citroën Bertens

Kapitein Hatterasstraat 21
5015 BB Tilburg
013-5423030

www.goedbeterbertens.nl Lees meer >

Ook interessant

Emissieloos moet stad schoon en aantrekkelijk houden
“We moeten naar emissieloos vervoer. Batterij-elektrisch ligt het meest voor de hand.” Oscar Dusschooten kijkt kort voor dat hij afzwaait als wethouder van Tilburg even terug maar vooral vooruit.
Zet een dikke vette streep onder je leasecontract
Lease je zakelijk een auto of bedrijfsbus, maar staat deze al een tijdje stil? Ben je werknemer en voornemens van baan te wisselen, maar heb je een leaseauto met meeneemverplichting wat voelt als een blok aan je been? Staat jouw zakelijke leaseauto stof te vangen omdat de dure afkoop van het contract je tegenhoudt de auto weg te doen? Geen paniek!
Alle bedrijfsonderdelen versterken elkaar met een doel: tevreden klanten
“De coronaperiode vraagt wat improvisatie en flexibiliteit, maar we mogen niet klagen.” Een understatement uit de mond van Hans Pruijmboom van Louwman Mercedes-Benz.
De autoshowroom van morgen is uitnodigend, interactief én dichtbij
Met de veranderende wensen van zakelijke én particuliere autorijder verandert ook de functie van de autodealer. Autobedrijf Van Den Udenhout speelt hier onder andere op in met een interactieve showroom, waar klanten eenvoudig en op maat hun droomauto kunnen configureren.