Events Word lid

sluiten

Nieuwe wind waait op Landgoed De Rosep

terug naar alle artikelen

image

Landgoed De Rosep in Oisterwijk is na bijna 40 jaar in nieuwe handen overgegaan. Hoteleigenaren Ingrid en Henri Verhoeven droegen onlangs het stokje van het bekende familiebedrijf over aan Albert Kreeft, die er zelf jarenlang werkzaam was.

Samen met David Reinders Folmer is Kreeft oprichter en eigenaar van Excite Hotels, een groep inspirerende en eigentijdse boutique hotels in Amsterdam, Rotterdam en Scheveningen. De Rosep telt anno 2024 zo’n 70 viersterren hotelkamers, restaurant, brasserie, wellness center en uitgebreide congresaccommodatie. Alle vaste werknemers blijven in dienst, het team wordt komende tijd verder versterkt en uitgebreid. Om de continuïteit en bedrijfsvoering te borgen, gaat de nieuwe medeeigenaar het hotel zelf aansturen met zijn partner Daniëlle Wassing. Het internationaal ervaren horecapaar is met hun gezin reeds naar Oisterwijk verhuisd en krijgt van de familie Verhoeven een gedegen inwerk- en kennismakingsperiode.

GERENOMMEERD

Bouwondernemer Henk Verhoeven koopt in de jaren ’80 het verwaarloosde landgoed om te verbouwen en door te verkopen. Tijdens de renovatie ontstaat echter de ambitie om het bedrijf zelf te gaan runnen, wat in 1986 ook gebeurt. Snel rijst de ster van Landgoed De Rosep in de jaren die volgen, met op enig moment zelfs 2 SVH Meesterkoks in de keuken. Behalve als gerenommeerd party- en congreshotel scoort het landgoed ook al jarenlang bij internationale top-voetbalclubs die er graag neerstrijken. Henri en Ingrid nemen het bedrijf in 2004 over, een jaar later overlijdt Henk Verhoeven. Ze runnen daarnaast jarenlang een tweede hotel in Oisterwijk. Mansion Hotel Bos & Ven is vorig jaar stijlvol getransformeerd tot luxueuze villaappartementen.

EXCITE HOTELS

Excite Hotels is sinds 2018 actief en focust op logies en ontbijt in steden als Amsterdam, Rotterdam en Scheveningen. Vanuit het servicekantoor in Koudekerk aan den Rijn stuurt de groep alle hotels professioneel aan en ondersteunt deze op gebied van HR, marketing, finance en revenue management. Elke locatie wordt echter individueel geleid om de persoonlijke gastvrijheid te kunnen waarborgen. Voor Landgoed De Rosep gloort onder het nieuwe leiderschap een mooie toekomst. Naast noodzakelijke technische veranderingen op het gebied van kassa- en reserveringssystemen en een nieuwe website, zal hopelijk ook dit jaar nog worden gestart met de verbouwing van de entree en receptie. Ook gaan wat hotelkamers en algemene ruimtes op de schop om te voldoen aan de huidige eisen. De typische Rosep-uitstraling wordt echter geenszins geweld aangedaan. Kreeft: “De Bourgondische sfeer blijven we koesteren, evenals veel geliefde klassiekers op de menukaart. Samen met onze brigades kijken we uit naar de komende jaren en gaan samen glans geven aan dit prachtige familiebedrijf.”

delen

Ook interessant

Business as unusual in HUP in Mierlo
Wie de lobby van HUP in Mierlo binnenstapt komt ogen te kort. Je wordt meteen ondergedompeld in een energiek, kleurrijk en hip interieur. Plof in een van de zitjes of comfortabele hangstoelen en bestel een drankje aan de gezellige Sportsbar.
Cookaholics: persoonlijke aanpak leidt naar unieke beleving
“Wij kijken naar de wensen van onze opdrachtgevers en adviseren en verrassen hen vanuit onze expertise. Vanzelfsprekend houden we daarbij rekening met de gasten die het event bezoeken”, zegt Gijs van der Velden van Cookaholics, de cateringpartner van RKC Waalwijk.
En nu klappen voor de horeca
Het grote einde komt in zicht! Geloof het of niet, lach het weg of lig er wakker van, maar ik ben ervan overtuigd. Het is echt zover. Ik bedoel niet dat de wereld zal vergaan. Ook niet dat Willem 2 stopt met degradatievoetbal. Zelfs niet dat Gordon echt gaat stoppen met zingen. Ik bedoel het definitieve einde van die k*t corona.
Gendersteyn houdt gasten vitaal
Wie fit en vitaal is presteert beter. Dat geldt voor jou als ondernemer en natuurlijk ook voor al je medewerkers. Wist je dat een groene omgeving een bewezen positief effect heeft op vitaliteit?