Word lid

sluiten

Met deze tips maak jij van je slaapkamer een oase van rust!

terug naar alle artikelen

image

Een rustgevende slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Door het gebruik van de juiste kleuren, geuren en planten tover jij je slaapkamer om tot een oase van rust waarin jij volledig kunt ontspannen.

Kleuren 
Om te beginnen is het gebruik van goede slaapkamerkleuren erg belangrijk. Probeer felle kleuren te vermijden, deze zorgen namelijk voor onrust. Gebruik liever neutrale tinten en pastelkleuren, zoals lichtgroen en lichtblauw. Deze kleuren zorgen ervoor dat je rustig wordt en lekker slaapt. Daarnaast zijn pastelkleuren tijdloos en makkelijk combineerbaar. 

Om een rustige basis te creëren is hier gekozen voor eenboxspring van Hml Bedding met hoofdbord Sonore in de zachte stofkleur 50 Mint.  

Geuren
Wist je dat sommige geuren rustgevend werken en wonderen kunnen doen voor jouw nachtrust? Voorbeelden van fijne geuren voor in de slaapkamer zijn jasmijn, lavendel, sinaasappel, sandelhout en kamille. Dit zijn natuurproducten die al eeuwenlang worden gebruikt om beter te slapen, te ontspannen of meer energie te krijgen. Je kunt deze geuren makkelijk toevoegen in de vorm van kaarsen, geurzakjes, etherische oliën of planten. 

Planten 
In een rustgevende slaapkamer mogen ook planten niet ontbreken. Planten hebben namelijk veel voordelen. Zo heeft de geur van witte jasmijn een kalmerend effect en helpt de geur van lavendel bij slapeloosheid. Ook een sanseveria of Aloë Vera plant is erg geschikt voor in de slaapkamer: ze zorgen voor extra zuurstof en zuiveren de lucht, waardoor je beter slaapt. 
 

Welke kleuren, geuren en planten je ook gebruikt in de slaapkamer, zorg ervoor dat alles op elkaar is afgestemd en er balans is. Op die manier creëer je de meeste rust in de slaapkamer.  Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor een goed bed. Een bed dat past bij jouw persoonlijke voorkeuren, waarin jij helemaal tot rust kunt komen. 

Wil je meer handige tips en inspiratie voor het inrichten van je slaapkamer? Kijk dan eens op onze website of Instagram pagina @hmlbedding