Word lid

sluiten

Jubileum JOST; Al 35 jaar de laagdrempelige steun in de rug van startende ondernemers

terug naar alle artikelen

image

JOST, de Jonge Ondernemingen Sociëteit Tilburg, bestaat dit jaar 35 jaar! Een mijlpaal die niet ongemerkt voorbij zal gaan. Al die jaren is het belangrijkste doel van de vereniging ongewijzigd gebleven. Namelijk het ondersteunen van ondernemers in de eerste 5 jaar na de start van hun bedrijf. Ervaring leert dat dit de meest belangrijke jaren zijn om tot succesvol ondernemer uit te kunnen groeien. Hoe doet JOST dit? Door maandelijks activiteiten te organiseren die netwerken, kennisdelen en samenwerken stimuleren. 

 

De vereniging is opgericht in 1988 vanuit een samenwerking tussen de KVK Tilburg en het Instituut Midden- en Kleinbedrijf. In die tijd begon het aantal zelfstandige (kleine) ondernemingen langzaam toe te nemen. De behoefte aan kennis vergaren en netwerken werd daarmee ook groter. En dit bij voorkeur op een laagdrempelige manier. 

In deze opzet is men geslaagd. Want waar andere soortgelijke netwerkclubs in Brabant in de loop van de jaren zijn verdwenen, staat JOST stevig in zijn schoenen. En dat is een unicum. Waarbij men het doel van 35 jaar geleden nog steeds niet uit het oog is verloren. 

Het jubileum wordt groots gevierd op donderdag 6 juli aanstaande. Tijdens dat feest vindt er ook een andere belangrijke gebeurtenis plaats. Na een voorzitterschap van 6 jaar neemt Myriam de Roo afscheid en draagt ze haar stokje over aan Corine van Dijk. Tijdens haar voorziterschap is er meer nadruk komen te liggen op kennisdeling. Dit door het organiseren van Masterclasses en Masterminds. Dat wil niet zeggen dat netwerken geen plaats meer heeft binnen het programma. Door netwerkwandelingen, ontbijtsessies en netwerkcafés krijgen leden voldoende ruimte om elkaar goed te leren kennen en ook van elkaar te leren. Deze lijn zal onder het nieuwe voorziterschap zeker worden voortgezet. 

Benieuwd wat JOST voor jou kan betekenen? Kom gerust vrijblijvend langs op één van hun activiteiten. Meer informatie vind je op www.jost.nl