Word lid

sluiten

Samen uit, samen thuis

terug naar alle artikelen

image

Subsidies saai? “Nee hoor” lacht Lana Langmuur, eigenaar van Foodcell. “Ik werk met allerlei ondernemers uit vrijwel alle sectoren. En ik mag diep bij ze in de keuken kijken. Leuker wordt het toch niet? Daarbij heb ik een voorliefde voor techniek. Dat helpt. Dus als ze vragen of ik even achter in de fabriek wil kijken, dan is het antwoord simpel: Ja graag!”

Strategie bepalen
“Eerst kijken we wat er nodig is. Innovatie wordt achteraf betaald, dus ontstaat er vaak een liquiditeitsvraagstuk. Dat is waar wij om de hoek komen.”
We gaan vervolgens op zoek naar de juiste subsidies. Nederland heeft er honderden met elk hun eigen deadlines, regels en kleine lettertjes. Dus welke vraag je aan, welke mogen samen en welke niet etc. Dat is echt specialistisch werk en het is voor een ondernemer haast niet te doen om alles bij te houden. Plus, je moet een brug slaan tussen het ondernemers-denken en het ambtelijk-denken. Dat ligt nog weleens uit elkaar dus je moet als subsidie adviseur beide talen kunnen spreken.

Samen uit, samen thuis
Ondernemers laten zich soms afschrikken door de complexiteit en verplichtingen die horen bij subsidies. Maar met een goede adviseur hoeft het niet complex of tijdrovend te zijn. Foodcell helpt van aanvraag tot en met audit of eindrapportage. “Ondernemers werken hierom graag met ons samen. Voor ons is dat vanzelfsprekend maar voor een ondernemer super waardevol. Op die manier ontzorgen we dus écht.”

Ondernemen in het bloed
“Ik kom zelf uit een ondernemersfamilie” vervolgt Lana. “Dus ik ben gewend de mouwen op te stropen en aan te pakken. Maar ik heb ook vroeg geleerd dat alles valt of staat bij een goede werkrelatie met je klant. Dus moet je zeggen wat je doet, en doen wat je zegt. Ik wil dat het voor een ondernemer loont én leuk is om met ons te werken. En eerlijk gezegd wordt het werk voor ons hierdoor ook een stuk interessanter, want je leert elkaar steeds beter kennen. Zo ontstaat synergie en het beste resultaat. En dat is waar we het uiteindelijk voor doen.”

En waarom de naam Foodcell? “Omdat alles wat je voedt gaat leven” zegt Lana enthousiast!

Foodcell
Mackaylaan 30
5631 NL Eindhoven
T 040-7872817
info@foodcell.nl
www.foodcell.nl

delen