Word lid

sluiten

Persoonlijke aandacht voor financieel gezonde ondernemers

Fotografie: John Wiersma

Tekst: Marlène van Kuyk

terug naar alle artikelen

image

Met Karel Evers, oprichter en eigenaar van EverCare, begint elk gesprek met een kop goede koffie (thee kan natuurlijk ook). De financiële wereld mag dan flink veranderd zijn sinds Karel in 1989 voor zichzelf begon, hijzelf is dat zeker niet: “Echt persoonlijke aandacht staat bij ons nog altijd op nummer één, wij kennen onze klanten en zij ons. Ze komen hier binnenlopen of wij gaan naar hen toe. Voor professioneel advies over hypotheken, verzekeringen en beleggen. Naast zakelijke onderwerpen komen daar vaak ook privématige zaken aan bod, we hebben dan ook veel langdurige relaties met onze klanten. Persoonlijk advies is belangrijk, zeker in deze tijd. Gewoon echt iemand aan de telefoon krijgen vinden veel mensen bijzonder, wij niet. Bij ons is dat de normaalste zaak van de wereld.”

‘Zorgeloos’ speciale thema-avond over beleggen 27 februari 2023
Karel en zijn team zijn proactief als het gaat om het goed informeren en helpen van klanten, waaronder veel ondernemers. Met enige regelmaat organiseren ze avonden rondom speciale thema’s. De eerstvolgende is in februari 2023: “Op die avond gaan we het hebben over meer rendement maken van je geld. Onze gastspreker is een beleggersexpert, een goeroe, die uitlegt hoe ze dat kunnen doen.”
 
Beleggen in nieuwe panden of herfinancieren
Financieren en herfinancieren van bedrijfspanden is bij ondernemers momenteel een populaire vorm van beleggen vertelt Karel: “Er zijn er veel die een bedrijfspand willen kopen, omdat de huren toenemen. Dat zien ze als een belegging. We werken daarvoor veel vanuit onze Regiobank. Er is een groot tekort aan bedrijfs- en kantoorpanden, die prijzen dalen dus vooralsnog niet. Daar zijn we druk mee.”
 
“Wij begeleiden de aankoop van bedrijfspanden of beleggerspanden, zoals appartementen of woonhuizen die verhuurd of weer verkocht worden. Veel ondernemers zitten met hoge financieringslast voor een pand dat ze jaren geleden hebben aangekocht. Wij adviseren dan voor het bestaande pand een herfinanciering die gunstiger is. Ook de hoge energieprijzen maken het verminderen van de aflossing van een pand interessant. Bovendien is het dan meteen mogelijk om verduurzaming mee te financieren. Om uit te rekenen of het verduurzamen rendabel is, wat het kost en wat het oplevert, hebben wij specifieke partijen die daarin gespecialiseerd zijn. Dat verduurzamingsstuk is sowieso een van onze doelen voor 2023. Daarover gaan we met onze hypotheekklanten actief in gesprek, zowel met particulieren als ondernemers.”
 
Een gevuld spaarpotje voor later
Die ondernemers krijgen volgend jaar ook nog op een andere manier aandacht van EverCare: “We gaan met name kleine ondernemers en zzp’ers op het hart drukken dat ze iets moeten gaan reserveren voor later. Dat moet je gewoon doen. En het hoeft heus niet te zijn dat je er meteen kapitalen in gaat stoppen. Begin gewoon met een horizon van 13 jaar of langer, dan bouw je echt wel een mooi rendement op. Je stort alleen wat je direct kunt missen elke maand en je niet per se nodig hebt. En je kunt zelf kiezen welke risico’s je wil aangaan. Daarin adviseren wij ondernemers en daar is die presentatie voor op 27 februari.”

delen

EverCare B.V.
www.evercare.nl Lees meer >